Tornem a reprendre les avaluacions ambientals a les aules!

Actualitat

La setmana del 4 d’octubre els tècnics ambientals d’ISGlobal van visitar l’Escola Madrenc a Vilablareix (Girona) per fer la primera avaluació ambiental del curs 2021-22. Durant aquesta setmana van instal·lar 8 sensors de diòxid de carboni (CO2) en diferents aules del centre. Tant docents com alumnat van demostrar una elevada consciència i participació en la recollida de dades durant cinc dies.

L’objectiu de l’avaluació estructural i ambiental de les escoles és obtenir informació sobre factors que influeixen en la transmissibilitat del virus, com ara pràctiques de ventilació i el nombre d’estudiants per m2. A cada Escola Sentinella, el protocol d’avaluació ambiental inclou una avaluació per part d’un tècnic de camp, que selecciona quines aules es mostregen. Aquesta avaluació inclou: nombre d’aules, nombre d’estudiants/m2, nombre de professors, nombre d’alumnes, superfícies i volums de les aules, entre d’altres. També s’avaluen els protocols de ventilació actuals i els valors de CO2, temperatura i humitat a les aules escollides durant 5 dies. S’utilitza el dispositiu de CO2 KKmoon, que mesura els tres indicadors.

Així doncs, el paquet ambiental del projecte és de gran importància ja que avaluant els nivells de CO2 podem millorar les mesures que cal prendre per assolir una bona ventilació, vetllant així per una incidència menor del SARS-COV-2, que alhora proporcioni millor temperatura i confort del vent a les aules.

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu