Institucions participants

El projecte Escoles Sentinella està impulsat pel Departament de Salut i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i coordinat pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT). El projecte compta amb la col·laboració de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), del Living Lab de Salut d’IRSICAIXA i de l’Hospital Vall d’Hebron. També compta amb participació dels serveis de microbiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Departament de Salut de la Generalitat

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya és l’òrgan responsable de tots els temes de salut que afecten als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Departament d’Educació de la Generalitat

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya és l’òrgan responsable dels temes educatius per a infants i joves de Catalunya i les seves famílies.

CEEISCAT

El Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya és un òrgan tècnic assessor i de suport al Departament de Salut que actua com a òrgan referent de la vigilància epidemiològica del VIH i les ITS, així com del monitoratge i avaluació de les epidèmies de VIH, ITS i hepatitis víriques. El CEEISCAT també és un Grup de Recerca Consolidat reconegut per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya, emmarcat en l’Institut de Recerca Biomèdica Germans Trias i Pujol (IGTP).

El CEEISCAT és el coordinador tècnic del Projecte Escoles Sentinella i s’encarrega de la realització de les enquestes i posterior anàlisi de les dades a les instal·lacions dels CEEISCAT i presa de mostres i realització de tests de SARS-CoV-2 mitjançant equips mòbils especialitzats.

ISGlobal

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és fruit de la integració (finalitzada al 2016), del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) i ISGlobal, amb l’objectiu de crear una institució líder en la recerca, educació i innovació en Salut Global. El Programa de Infància i Medi Ambient és un dels grups més grans a ISGlobal i compta amb una àmplia experiència en el seguiment de cohorts infantils per avaluar l’efecte del factors ambientals en la salut.

L’ISGlobal s’encarrega de l’avaluació estructural i ambiental de les diferents escoles participants i de la realització d’experiments en relació a les mesures de prevenció (p.e. tipus de ventilació de les aules, nombre de rentat de mans, etc).

Living Lab de Salut

El Living Lab de Salut d’IrsiCaixa té com a missió contribuir a millorar la resolució de reptes de salut promovent innovació sistèmica, tant en el sistema de recerca i innovació (R&I) com en els sistemes afectats pels reptes als què ens plantegem contribuir.

Els canvis que ens proposem tenen com a darrera finalitat incrementar l’impacte de les solucions existents i estimular la ideació i implementació de noves solucions que responguin millor a la complexitat del sistema així com a les necessitats i expectatives dels diferents actors socials. Som un think tank, és a dir un espai de reflexió estratègica, d’aprenentatge, d’exploració, i de co-creació de coneixement i d’altres tipologies de solucions, on a més promovem la recerca i la innovació transdisciplinària i participativa necessària per a la resolució de problemes complexos. La participació del Living Lab a Escoles Sentinella es desenvolupa en el marc del projecte finançat per la CE CONNECT.

Vall d’Hebron

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on assistència, recerca, docència i innovació es donen la mà. Contribuïm a la societat com millor ho sabem fer: posant la suma del nostre talent al servei dels pacients d’avui i del demà. La recerca del Campus es realitza a través del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) on des del 1994 treballem per identificar i aplicar noves solucions als problemes de salut de la societat i contribuir a estendre-les arreu del món. En aquests més de 25 anys hem assolit el lideratge en recerca biomèdica hospitalària al nostre país, i aspirem a que al 2020 siguem reconeguts com a un Institut europeu excel·lent, competitiu i líder en recerca clínica i translacional vinculat a un hospital universitari.

Servei de microbiologia – Hospital Germans Trias i Pujol

El Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord (LCMN) ofereix als clínics i als ciutadans de l’entorn un servei integral i d’alta qualitat, en tots els àmbits de la medicina de laboratori, i du a terme activitats de recerca i docència pioneres, orientades a la millora de la pràctica clínica. El LCMN es el resultat de l’acció coordinada dels Serveis d’Anàlisis Clínics i Bioquímica, Hematologia, Immunologia, Microbiologia i Genètica Clínica i està ubicat físicament a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

El Servei de Microbiologia és el responsable del diagnòstic dels síndromes i processos infecciosos, actua com a laboratori de suport de la Generalitat de Catalunya en tuberculosi i en infeccions de transmissió sexual en col·laboració amb el CEEISCAT i és el responsable del diagnòstic de la COVID19 en la nostra àrea.

IDIAP

La Fundació Jordi Gol i Gurina es va crear l’any 1996, per l’Institut Català de la Salut, amb la finalitat de promoure i gestionar la innovació, la formació, la docència i la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària. L’any 2006 va passar a anomenar-se Fundació lnstitut per a la recerca a l’Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) gràcies a un conveni amb el Departament de Salut. Al 2010 s’adscriu a la UAB com a Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària.

Teniu dubtes?

Si teniu qualsevol dubte en relació al projecte Escoles Sentinella podeu revisar l’apartat de preguntes freqüents o contactar-nos a través del formulari.

Menú