La higiene de mans en alummat d’Escoles Sentinella

Actualitat

L’equip de camp composat per un equip d’infermeria d’atenció primària i comunitària de la Direcció d’Atenció Primària (DAP) Camp de Tarragona ha visitat durant el febrer i març les escoles Campclar i Bonavista de Tarragona, per iniciar la primera fase d’un estudi pilot sobre higiene de mans.

Aquest projecte té com a objectiu principal avaluar l’efectivitat d’una acció formativa ja utilitzada en altres àmbits, com el sanitari, que incorpora un dispositiu amb fluorescència per quantificar la qualitat de la higiene de mans amb un taller formatiu dirigit a l’alumnat per la millora de la promoció i prevenció de la salut a curt i mig termini. Amb aquest estudi s’espera demostrar l’efectivitat d’una intervenció educativa unida a l’ús d’un dispositiu en la millora de la higiene de mans de l’alumnat. Un aspecte destacable d’aquesta iniciativa és que les imatges captades es processen mitjançant machine learning i intel·ligència artificial per tal d’estandarditzar i fer més objectius els resultats.

L’equip del projecte vol aprofitar aquesta notícia per agrair la col·laboració i implicació de l’equip docent i de l’alumnat de les dues escoles participants. En el supòsit que es compleixi la hipòtesi de l’estudi, la voluntat és que l’experiència es pugui ampliar a altres centres de la Xarxa en futures edicions.

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu