Nova enquesta de vacunació i presa de mostres

Actualitat

La pandèmia per SARS-CoV-2 està en constant evolució i aquestes darreres setmanes s’ha confirmat l’increment de casos amb l’aparició de la variant Òmicron. Aquesta variant ha demostrat una major transmissibilitat i ha provocat un augment molt elevat dels casos en tots els àmbits, especialment a conseqüència de l’increment de mobilitat de les vacances de Nadal.

A mitjans de desembre es va aprovar la vacunació d’infants d’entre 5 i 11 anys a Catalunya i en aquest context el projecte d’Escoles Sentinella enviarà el proper dilluns 17 de gener una breu enquesta sobre vacunació. Aquesta enquesta va destinada a les famílies dels alumnes participants i als alumnes majors de 16 anys participants en el projecte.

Paral·lelament, durant les properes dues setmanes l’equip de camp del projecte Escoles Sentinella es desplaçarà a 5 dels centres del projecte per tal de realitzar una presa de mostres addicional. Es farà un test d’antígens i un test d’anticossos als alumnes participants dels projectes de P5 a 6è de Primària. L’objectiu del test d’anticossos és monitoritzar la presència d’anticossos per SARS-CoV-2 en els alumnes d’entre 5 i 11 anys arran de l’aprovació de la vacunació en aquesta franja d’edat i detectar possibles casos actius assimptomàtics.

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu