Recerca Participativa

Les guies didàctiques de recerca participativa de la xarxa Escoles Sentinella tenen com a finalitat promoure la salut apoderant l’alumnat perquè esdevingui un actor proactiu en l’aprenentatge i la resolució de problemes de salut fomentant el treball en xarxa.

 

Les guies es poden implementar a les aules que cada centre decideixi. Els centres poden participar en un o els dos temes de la recerca participativa que s’ofereixen:

 

  • Promoció de la salut mental
  • Prevenció de les malalties infeccioses transmissibles per via aèria

 

Les guies contemplen quatre etapes que s’implementen en col·laboració amb alumnat, docents, famílies, professionals i altres actors socials:

 

  1. . Recerca participativa per identificar els factors de protecció i de risc i les necessitats entorn de la promoció de la salut mental, o la prevenció de les malalties infeccioses transmissibles per via aèria.
  2. Disseny i implementació d’un pla d’acció. L’alumnat seleccionarà les activitats del pla d’acció d’un repositori que inclou propostes de diversos programes.
  3. Reflexió sobre la implementació, l’aprenentatge i l’impacte en el model de promoció de la salut mental, el benestar emocional i el clima socio-afectiu, o el model de prevenció de les malalties infeccioses transmissibles per via aèria.
  4. Difusió dels resultats en un Congrés Científic i a través d’altres canals.

 

La durada de la implementació de la recerca participativa és variable. En aquesta taula podeu veure les activitats que inclou:

Per accedir als recursos educatius cal registrar-se i, en cas d’implementar-los, omplir un formulari per poder beneficiar-se del suport durant la intervenció i poder participar al congrés final.

Trobareu l’enllaç per registrar-vos a la pàgina de cadascun dels temes de recerca.

Menú