Recerca participativa per a la promoció de la salut mental i/o la prevenció de les malalties infeccioses

Actualitat

Amb l’objectiu de promoure un model de prevenció i promoció de la salut més integral, sistèmic, participatiu i personalitzat, s’han ofert dos programes de recerca participativa: Sana Ment, de promoció de la salut mental, i InfACCIÓ, de prevenció de malalties infeccioses per via aèria. Cadascun dels programes s’acompanyava de la seva guia metodològica, que van ser dissenyades en edicions anteriors d’Escoles Sentinella amb la participació de 2479 estudiants i 79 docents. Com cada any, les avaluacions dels i les docents ens permetran seguir millorant-les.

Aquest curs han aplicat les guies 1471 estudiants, 65 docents i 18 centres mitjançant un procés en tres fases: (1) la recerca participativa per identificar factors de protecció, risc i necessitats amb un enfocament integral, (2) el disseny i la implementació de plans d’acció a partir d’un repositori que conté activitats pròpies de la Xarxa o d’altres organitzacions i/o d’altres activitats que proposessin els centes educatius i (3) l’avaluació i difusió de resultats al Congrés o a través d’altres canals.

Un bon exemple de tota la feina realitzada aquest curs es va poder veure al IV Congrés d’Escoles Sentinella que es va celebrar el passat divendres 7 de juny al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona.

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu