La recerca participativa se centrarà en la promoció de salut mental als centres educatius

Actualitat

Aquest curs 2021-2022, el bloc de recerca participativa es convidarà de nou a alumnat, professorat i famílies a col·laborar en un procés de recerca participativa per analitzar col·lectivament els problemes i oportunitats de l’actual model de promoció de salut mental i per elaborar les recomanacions de millora. Començarà el gener de 2022 amb els grups de discussió del professorat i seguirà amb la implementació de la recerca participativa als centres educatius entre els mesos de febrer i maig. Finalment culminarà amb un congrés científic a principis de juny on es trobaran la comunitat educativa, científica i responsables d’educació i salut pública on es presentarà l’Agenda final amb les recomanacions.

La participació de les famílies serà clau no només per les aportacions que enriquiran els resultats de la recerca, sinó també perquè facilitaran diàlegs sobre recerca entre mares, pares, filles i fills que, segons evidència científica recent, són clau per garantir una bona percepció de la ciència i un bon aprenentatge per part de l’alumnat. Alhora, el procés serà una oportunitat per a l’alumnat per participar com a co-investigadors/es en el projecte Escoles Sentinella i interactuar amb científics i científiques, professionals assistencials i responsables de salut pública durant un congrés final on les diferents escoles presentaran els resultats. 

A més a més, les escoles que participin en aquest procés formaran part d’un moviment pioner que s’està promovent des de la Comissió Europea i que rep el nom d’Open Schooling. Aquest moviment promou l’apertura de les escoles perquè esdevinguin agents compromesos en la resolució de reptes sociocientífics en col·laboració amb la comunitat científica i el seu entorn social. 

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu