Ja tenim els primers resultats preliminars dels nivells de diòxid de carboni a les aules

Actualitat

Durant aquest primer semestre els tècnics ambientals d’ISGlobal han visitat les 23 Escoles Sentinella repartides per tot Catalunya per fer la primera avaluació ambiental del curs 2021-22.

A partir d’una anàlisi preliminar de totes les dades recollides gràcies a la vostra col·laboració, podem afirmar que el 48% de les escoles participants en el projecte superen els 700 ppm (part per milió) de CO2 recomanats en almenys 1 aula. Aquest valor és la mitjana dels nivells de CO2 de tota la jornada escolar (hores dins i fora de classe) per cada aula estudiada durant els 3-5 dies de mostreig de la setmana d’avaluació ambiental a cada centre. Així doncs, tenint en compte que s’han instal·lat sensors de CO2 a un total de 185 aules, el 21% superen els 700 ppm recomanats en època COVID-19.

En contrast amb altres estudis científics sobre els nivells de CO2 a les aules i la transmissió de la COVID-19, el projecte Escoles Sentinella no només té el valor afegit de fer recerca participativa amb la comunitat educativa sinó que compta amb un gran nombre d’aules estudiades.

Per últim, agrair-vos el compromís per fer possible l’avenç en la recerca. Us animem a fer les guies per a docents i alumnat que va preparar el grup de recerca participativa del Living Lab el curs passat. Per accedir a les guies docents cal registrar-se en la plataforma CONNECT, un espai on trobareu la informació per tal que pugueu fer investigació i experimentar per assolir una millor ventilació a les vostres aules.

Consulteu aquí les guies per a docents i alumnat (cal registrar-se)

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu