Ja hem començat l’estudi pilot Ventila’t i Queda’t!

Actualitat

Sensor DIOXCARE instal·lat a l’aula de P4 A de l’Escola Mercè Rodoreda (Barcelona).

Durant aquest tercer trimestre s’ha començat a tres Escoles Sentinella l’estudi pilot Ventila’t i Queda’t. Aquest estudi té com a objectiu avaluar si les condicions medio-ambientals -nivells de diòxid de carboni (CO2) i diòxid de nitrogen (NO2)- d’algunes aules estan associades amb una absència presencial dels alumnes causada per infeccions transmeses per l’aire. En total participen 11 aules diferents d’educació infantil i primària des de l’abril fins al juny 2022. Pel que fa a les mesures de CO2, s’ha instal·lat un sensor DIOXCARE a cada una de les aules per tal que es monitoritzin nivells de CO2 de manera contínua durant tot el període lectiu. En quant als nivells de NO2, s’han fet mesures contínues a cada una de les aules durant una setmana lectiva. Així, els valors obtinguts serviran per extrapolar els valors de NO2 durant els períodes d’estudi d’interès.  

D’altra banda, els tutors i tutores de les 11 aules informen a l’equip del projecte en cas d’absència escolar dels alumnes. Després, l’equip del projecte recull mitjançant una trucada telefònica al participant si la causa d’aquesta absència té relació amb alguna infecció respiratòria, ja sigui per SARS-CoV-2 com per alguna altra causa viral.  

Per últim, volem aprofitar aquesta publicació per agrair a tots i totes les participants d’aquest projecte pilot per fer-lo possible. Especialment, a tots els tutors i tutores que s’han compromès a facilitar-nos diàriament les dades ambientals i d’assistència a les aules.  

Moltes gràcies a tots i totes! 

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu