Intervenció integral pilot de promoció de la salut mental

Actualitat

A partir de gener d’aquest curs acadèmic 2022-23 iniciarem la implementació d’una intervenció integral  pilot de promoció de la salut mental dissenyada a partir dels resultats de la recerca participativa del curs passat, en la què molts de vosaltres vau participar. L’impacte negatiu de la pandèmia de la Covid-19 en la salut mental de la comunitat educativa es va identificar com uns dels problemes més rellevants en diversos estudis amb les Escoles Sentinella. Les darreres dades presentades pel projecte confirmen que actualment encara és una qüestió de màxima prioritat, en línia amb altres estudis que s’han difós a través dels mitjans de comunicació. 

Amb la recerca participativa, que va coordinar el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa en el marc del projecte europeu CONNECT, es van definir 29 recomanacions per millorar l’actual model de promoció de la salut mental i, per implementar-les, s’ha definit una intervenció integral de promoció de la salut mental als centres educatius amb 8 objectius principals. 

Per al pilot d’aquest curs 22-23 s’estan desenvolupant unes guies metodològiques en col·laboració amb entitats referents en promoció de la salut mental d’infants i joves (Obertament i CHM Les Corts) les quals seran validades per la comunitat educativa de les Escoles Sentinella. Aquestes guies cobreixen 3 dels 8 objectius principals prèviament esmentats: 1) promoció de la salut mental personalitzada, accessible i prioritària, 2) relacions socials, clima socio-afectiu i relax, i 3) zero estigma, rebuig, discriminació, negació, tabús i assetjament. La resta d’objectius es cobriran en futures guies que es pilotaran durant els cursos vinents. 

Aprofitem per agraïr a les Escoles Sentinella que han mostrat el seu interès a participar en aquest estudi pilot, i animem a les que encara no en formeu part a sumar-vos-hi!

Moltes gràcies! 

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu