Comença l’estudi pilot Avui com et trobes?

Actualitat

Arran de la feina realitzada al projecte Escoles Sentinella s’ha detectat la importància d’estudiar la transmissibilitat i la prevenció, no només de la COVID-19, sinó també d’altres virus respiratoris a les escoles.  

Al mes de maig hem posat en marxa aquest estudi pilot en sis aules de tres centres de la xarxa d’Escoles Sentinella. Aquest estudi té l’objectiu de valorar l’acceptabilitat i la viabilitat una eina de Vigilància Sindròmica que ja està en marxa a països com Canadà, Austràlia o els Estats Units. Aquesta eina pretén estudiar la transmissibilitat de virus respiratoris per prevenir brots a les aules. 

L’activitat es portarà a terme en dues aules de primer i una aula de tercer de primària de l’Escola Mercè Rodoreda (Barcelona), una aula de quart de primària de l’Escola Agustí Barberà (Amposta) i dues aules de cinquè de primària de l’Escola Madrenc (Vilablareix). Cada dia durant tres setmanes, les tutores d’aquestes sis aules repartiran una fitxa anònima que l’alumnat haurà d’omplir indicant si té símptomes respiratoris (tos, mocs, etc.).  

Després d’aquestes tres setmanes, l’equip investigador del projecte recollirà les dades i avaluarà la viabilitat d’aquest estudi de cara a una implementació en la resta d’escoles durant el pròxim curs escolar.  

Aprofitem per agrair a tots i totes les participants d’aquest estudi pilot. Especialment a les sis tutores que s’han compromès a repartir diàriament la fitxa entre l’alumnat participant i fer-nos arribar les respostes.  

 

Gràcies. Entre totes i tots fem aquest projecte possible.  

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu