El projecte europeu RBDCOV segueix creixent i aporta els primers resultats preliminars

Actualitat

Tal com vam fer al darrer butlletí, aprofitem per fer-nos ressò i compartir-vos informació sobre el projecte europeu RBDCOV, adreçat a adolescents de 12 a 18 anys. 

L’RBDCOV té com a objectiu provar l’eficàcia, la tolerabilitat i la seguretat de la vacuna contra la COVID-19 d’HIPRA, anomenada BIMERVAX® (proteïna recombinant adjuvada), contra les diferents variants del virus de la COVID-19. La vacuna s’ha estudiat amb persones immunocompromeses i l’AEMPS ha aprovat un nou assaig clínic per provar-la amb adolescents.  

Fins ara, s’han inclòs ja 150 participants en l’estudi i les dades preliminars mostren resultats optimistes sobre la vacunació d’aquest grup, tal com s’explica en aquesta notícia. 

Partint de les dades obtingudes fins ara, s’ha confirmat que aquesta vacuna ha demostrat ser segura, poc reactogènica i capaç de reactivar la resposta immunitària contra la COVID-19, també respecte a les variants circulants actualment.

 

La cerca de voluntaris i voluntàries continua oberta 

Els pares, mares o tutors dels menors interessats a participar en aquest estudi, encara poden fer-ho als punts que s’indica a la notícia, i així col·laborar en la recerca d’aquesta vacuna que ha estat completament desenvolupada i fabricada per la biotecnològica HIPRA al nostre país.

 

“RBDCOV Talks”, un pòdcast sobre assajos clínics de vacunes 

Si voleu conèixer més sobre els assajos i les vacunes podeu escoltar el nou pòdcast RBDCOV Talks”. El pòdcast acosta la recerca clínica sobre vacunes al públic general a través d’un pòdcast amb 10 episodis que compten amb la participació de 10 científics, professionals clínics, especialistes i defensors de la comunitat que formen part del projecte. 

Els deu episodis de “RBDCOV Talks” es troben disponibles en anglès en les tres principals plataformes de distribució de pòdcasts: Spotify, Ivoox i Apple Podcasts. 

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu