El Projecte d’Escoles Sentinella té una durada de dos cursos i el centre escolar ho afronta per «responsabilitat social»

Actualitat

L’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu participa, durant dos cursos, en el Projecte d’Escoles Sentinella, una iniciativa del Departament de Salut, el Departament d’Educació i Salut Pública per tal d’estudiar els determinants de transmissió de la Covid-19 en medi escolar i contribuir a millorar les intervencions de prevenció i control adreçades a la comunitat escolar.

Es tracta d’un estudi que té una durada de dos cursos i està format per quatre blocs d’activitat. Aquests son la realització d’enquestes i presa de mostres biològiques; avaluació ambiental per determinar si la ventilació a les aules és adequada; la recerca participativa per posar en comú amb els investigadors les mesures de sensibilització i conscienciació que s’hauran acordat entre alumnat, professorat i famílies i, finalment, durant el quart bloc s’estudiarà la càrrega viral i se seqüenciaran quinze mostres que resultin positives en el procés del primer bloc.

Des de l’Institut Antoni Pous expliquen que implicar-se en aquest projecte suposa més dedicació i esforç per part de tot el professorat, però afirmen que hi participen per “responsabilitat social” i que el projecte serveixi per reduir a la mínima expressió els efectes de la pandèmia. Aquest centre ha estat un dels més castigats per la Covid-19 aquest curs a Manlleu i ha tingut, durant els últims mesos, un gran nombre d’aules confinades.

 

Font: elter.net

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu