Comença el cicle de xerrades divulgatives entorn la salut

Actualitat

El passat 15 de novembre vam iniciar el cicle de xerrades d’Escoles Sentinella. La primera sessió titulada Què en sabem de l’estreptococ va anar a càrrec del Dr. Toni Soriano, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i membre de l’equip investigador de la Xarxa d’Escoles Sentinella. 

L’estreptococ del grup A és un bacteri considerat la causa més freqüent de faringitis bacteriana en infants en edat escolar; també és l’agent causant de l’escarlatina. Arran de les alertes publicades al Regne Unit el mes de desembre de 2022 i a altres països europeus per l’augment inusual d’infeccions d’estreptococ, a Catalunya s’ha incrementat la vigilància epidemiològica per part de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya com a mesura preventiva. 

Aprofitant que el punt màxim d’incidència d’aquesta infecció es dona en els propers mesos d’hivern i inicis de primavera, el doctor Antonio Soriano va aclarir què és l’estreptococ, com actua i quines conseqüències pot ocasionar en la nostra salut, així com conscienciar i informar sobre la seva prevenció. La sessió va reunir docents i famílies de diferents centres educatius de la Xarxa d’Escoles Sentinella. 

El cicle de xerrades del primer trimestre, dutes a terme en format en línia, conclou amb la xerrada Salut Sexual i adolescents el dia 19 de desembre, adreçada a alumnat a partir de 14 anys. Durant el segon i tercer trimestre oferirem també xerrades entorn els virus respiratoris, la salut sexual o la recerca participativa.

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu