Anem a cinc escoles a fer recollida de mostres biològiques

Actualitat

Hem tornat a les escoles abans del que estava previst!

Anem a set escoles a fer recollida de mostres biològiques

L’equip de camp encarregat de la recollida de mostres biològiques ha tornat al gener a 5 Escoles Sentinella que participen des de l’inici. Des del projecte es va decidir anar-hi abans donada la situació epidemiològica d’aquell moment, així com l’inici de la vacunació al grup d’edat dels 5 al 11 anys. Es va considerar una oportunitat per poder estudiar els canvis en la seroprevalença dels infants, així com la incidència de la infecció per SARS-CoV-2 a la tornada de les vacances de nadal.

Les proves es van realitzar a l’alumnat des de P5 a 6è de primària, i van consistir en un test ràpid d’anticossos i un test ràpid d’antígens. La situació viscuda als centres escolars en aquell moment era una mica complicada donada l’alta incidència de casos, però amb el suport del personal  docent i no docent  i els nostres co-investigadors/es, la vam poder dur a terme satisfactòriament.

Algunes de les persones participants ja sabien fer-se la prova nasal i també venien disposades a fer-se la prova d’anticossos, fet que ens va ajudar moltíssim. Són grans co-investigadors/es. Moltes gràcies de nou per la implicació i l’esforç!

Alguns membres de l’equip de camp no van poder venir a les escoles i, afortunadament, vam poder comptar amb l’ajuda d’altres membres de l’equip del projecte per poder realitzar el treball. Li donem  les gràcies per la seva ajuda a la Pili Bonamusa, la Gema Ballega i l’Anna Bordas.

A més de la recollida de mostres biològiques es va enviar a tots els alumnes de les 23 Escoles Sentinella una enquesta sobre vacunació per emplenar.

Agraïm la col·laboració!

Subscriu-te i no et perdis cap novetat del projecte!

Menu